Valikko

Lasitus – paras vaihtoehto ikkunaasi

Selektiivilasi

Selektiivilasin eli energiansäästölasin pinnalla on metallioksidikerroksia. Niiden ansiosta auringon valo pääsee sisään, mutta sisältä tuleva lämpösäteily heijastuu takaisin. Lämmöneristyskyky paranee. Huurtuminen ja veto puolestaan vähenevät.

Auringonsuojalasi tai -lasitus

Nykyaikaiset auringonsuojalasit ovat metallioksidipinnoitettuja laseja kuten selektiivilasit. Pinnoite on suunniteltu ja tehty siten, että se leikkaa ulkoa sisälle tulevaa lämpösäteilyä (-30 %). Nykyaikaiset auringonsuojalasi ovat väriltään neutraaleja, eikä näkymä normaaliin selektiivilasitukseen verrattuna juurikaan poikkea.

Huurtumaton lasi

Huurteenestolasia käytetään nykyaikaisissa hyvin lämpöä eristävissä ikkunarakenteissa. Ulkopuolinen huurtuminen on luonnollinen ilmiö, joka muodostuu, kun ikkunalasin pintalämpötila putoaa alle ulkoilman kastepisteen. Huurteenestolasissa on kirkas läpinäkyvä pinnoite, joka pitää ulkolasin pintalämpötilan korkeampana ja minimoi näin huurtumisen.

Argonkaasu

Argonkaasu on yleisin jalokaasu. Ilmaa raskaampana kaasuna argon vähentää eristyslasin sisällä tapahtuvaa konvektiota eli (lämmönsiirtymistä) ja parantaa näin eristyslasielementin lämmön eristävyyttä.

Komposiittivälilista

Komposiittivälilista on nykyaikainen energiatehokas eristyslasielementtien välilista. Listan avulla parannetaan erityisesti elementin reuna-alueiden lämmöneristävyyttä.