Valikko

Ikkunaremontti

Ikkunaremontti on projekti, jossa kannattaa huomioida monia eri asioita.

Ikkunaremontti ja ikkunoiden mitat

Korjausrakentamisessa ikkunoiden mitat voivat poiketa vanhojen ikkunoiden mitoista. Parasta olisikin sopia, että ikkunatoimittaja käy itse paikan päällä ottamassa mitat uusia ikkunoita varten.

Ikkunaremontissa uudet ikkunat kannattaa yleensä mitoittaa (leveys x korkeus) ainakin 10 mm vanhoja ikkunoita pienemmiksi kunnollisen asennus- ja eristysvaran varmistamiseksi.

Ikkunaremontti ja ilmanvaihto

Ikkunaremontti laittaa ottamaan huomioon myös koko rakennuksen ilmanvaihdon. Jos rakennuksen ilmanvaihto perustuu painovoimaan tai koneelliseen poistoon, on korvausilman saanti suunniteltava.

Erityisesti remonttikohteissa, joissa on painovoimainen tai koneelliseen poistoon perustuva ilmanvaihto, korvausilma on usein tullut ikkunoiden ja ovien raoista. Kun uudet, tiiviit ikkunat ja ovet on asennettu, korvausilman saanti estyy eikä ilmanvaihto toimi. Tämä näkyy usein ikkunoiden sisäpinnan huurtumisena.

Rakennuksen ilmanvaihdon perustuessa painovoimaan tai koneelliseen poistoon, suositellaan ikkunoissa käytettäviksi korvausilmaventtiilejä tai ns. tuloilmaikkunaventtiilejä, jotka ottavat hukkalämpöä talteen ikkunan välitilasta.